Bezglutenowe ciasteczka kokosowe

4.5 (141 ocen)

  • 25 min

Prze-py-szne! I najłatwiejsze na świecie :)

  • 25 min

Składniki:

  • 200g wiórków kokosowych
    1 łyżka mąki kukurydzianej
    Pół szklanki cukru (najlepiej trzcinowego)
    4 białka
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Bezglutenowe ciasteczka kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania wsypujemy cukier, dodajemy 1 łyżkę mąki kukurydzianej i wiórki, mieszamy. Masa powinna być gęsta i raczej sucha
  • 2. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy nań małe "placuszki" z masy, wyrównujemy brzegi. Pieczemy ok. 12-15 minut w piekarniku (180 stopni)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować