Bezglutenowa tarta z farszem bolognese. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto szybko zagnieść i umieścić w lodówce na godzinę.
2.Przygotować farsz: na oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Dodać mięso, podsmażyć aż zmieni kolor z różowego na brązowy. Dodać pomidory w puszce, doprawić, i pogotować kilka minut, odstawić na bok.
3.Po godzinie ciasto wyjąć i wylepić nim formę na tartę. Ponakłuwać widelcem i piec przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
4.Wyjąć, równomiernie rozsmarować farsz, posypać parmezanem i włożyć z powrotem do piekarnika, tym razem piekąc w tej samej temperaturze około 15 minut.
Porady
Jeśli nie cierpisz na nietolerancję glutenu, bezglutenową mieszankę zastąp zwykłą mąką pszenną.
Komentarze