Bezy kokosowe

4.42 (194 ocen)

Bardzo szybkie w wykonaniu ciasteczka. Chrupiące z wierzchu, a mięciutkie w środku.

Składniki:

  • 2 białka
    szczypta soli
    100 g drobnego cukru
    100 g wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.42 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Bezy Kokosanki Beza

Bezy kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bezy kokosowe 1. Białka ubić wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie partiami dodawać cukier. Cały czas miksując, aż masa z białek będzie puszysta i błyszcząca.
  • Bezy kokosowe 2. Do ubitej piany dodać partiami wiórki kokosowe i wymieszać łyżką. Formować beziki za pomocą łyżeczki bądź szprycy. Układać na formie wyłożonej papierem. Piec ok 30-35 min w temp 150 stopni. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Beziki Białka Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować