Tureckie kotleciki serowe - Beyaz Peynir KÖftesi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tureckie kotleciki serowe

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    - ser feta - 150 g
    - ser biały twarogowy - 150 g
    - czerstwy chleb - 100 g
    - jajko - 2 szt
    - mąka pszenna - 2 łyżki
    - szczypiorek - 1 pęczek
    - natka- 1 pęczek
    - sól , pieprz , papryka - do smaku
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Tureckie kotleciki serowe - beyaz peynir köftesi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser Twarogowy i słoną fetę mieszamy ze sobą dokłądnie.

    Dodajemy namoczony wletnim mleku lub ciepłej wodzie i odciśnięty chleb.

    Wbijamy jajka.

    Dodajemy posiekane zioła i przyprawy - do smaku.

    Wyrabiamy na gładką masę i formujemy niewielkie kotleciki

    Pomocne będą nam zwilżone ręce.

    Smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Sery Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować