Befsztyk tatarski

5 (2 ocen)

Najlepszy i najbezpieczniejszy to zrobiony własnoręcznie w domu :)

Składniki:

  • 0,50 kg polędwicy wołowej (może być również świeża wołowina bez tłuszczu np. z udźca)
    2 żółtka
    1 duża cebula bardzo drobno posiekana
    2 większe ogórki konserwowe obrane i również drobno posiekane i odsączone z nadmiaru soku
    sól, pieprz, maggi w płynie do smaku
    2 łyżki oleju
    ewentualnie 1 łyżka przecieru pomidorowego na wierzch, jeżeli tatar ma stać na stole przez dłuższy czas, wtedy nie zmienia koloru
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Przystawki Tatar

Befsztyk tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19ggb4t 1. Mięso zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać nożem.
    Dodać olej, przyprawy, wymieszać.
    Ułożyć na talerzu, zrobić wgłębienie na żółtka, obłożyć pokrojoną cebulką i ogórkami.
    Ta wersja jest dla gości, ale dla domowników po prostu wszystko od razu mieszam i wykładam na kanapki z masełkiem. Po prostu pycha dla tych co lubią surowe mięso.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować