Beatka zachwyca zarówno smakiem jak i wyglądem. Jest plackiem dość czasochłonnym ale myślę że warto poświęcić trochę więcej czasu żeby później cieszyć się taaakim efektem.
Beatka siostry anastazji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników pieczemy biszkopt jasny i ciemny.
2.Krem: Mąkę i żółtka roztrzepać w 1/4 l mleka. Pozostałą część zagotować z cukrem. Dodać przygotowany roztwór i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń. Krem podzielić na 3 części.
3.Galaretki przygotować wg przepisu.
4.W ciemnym biszkopcie, po upieczeniu wyciąć kółka ( np literatką lub kieliszkiem). Brzoskwinie pokroić w kostkę.
5.Przełożenie placka: Jasny biszkopt - 1 część kremu - krążki ciemnego biszkoptu - wolne miejsca wypełnić winogronami i zalać tężejącą zieloną galaretką - 2 część kremu - ciemny biszkopt z otworami - w otwory dajemy brzoskwinie - 3 część masy - winogron - galaretka pomarańczowa.
Komentarze