Bazyliowo-orzechowa przekąska

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybka, kolorowa przekąska, idealny dodatek do śniadania.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 pomidorki rzymskie
    10 połówek orzechów włoskich
    5 kulek serka mozzarella
    Świeże listki bazylii
    2 łyżki oleju z ziołami
    Patyczki do szaszłyków

Bazyliowo-orzechowa przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: listki bazylii, pomidorki opłukać, osuszyć. Kulki sera przekroić na pół, pomidorki pokroić w plasterki. Na patyczki nadziewać na przemian kulki sera, listki bazylii, plasterki pomidora. Ułożyć na półmisku, wysypać połówki orzechów, polać olejem z ziołami. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce przed spożyciem.

Porady

1. zamiast pomidorów rzymskich można użyć pomidorki koktajlowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy