Baileys

4.99 (169 ocen)

Pyszny damski trunek wzorowany na oryginalnym likierze Baileys. Kremowy, śmietankowy, lekko słodki, przepyszny.

Składniki:

  • 600ml śmietanki kremówki
    250ml whisky
    250ml wódki
    5 łyżek cukru
    2 łyżki cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.99 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Nalewki Karmel

Baileys - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Baileys 1. Cukier i cukier waniliowy wsypujemy do suchego rondla i podgrzewamy tworząc karmel.
  • Baileys 2. Bardzo powoli dolewamy cieniutką stróżką śmietanę kremówkę. Jeśli wlejemy ją zbyt szybko karmel stwardnieje. Przestudzamy.
  • Baileys 3. Do czystej, suchej i wyparzonej butelki wlewamy whisky z wódką. Powoli dolewamy śmietankę z karmelem. Mieszamy i pozostawiamy do przegryzienia na minimum tydzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Baileys Nalewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować