Batoniki owsiane z żurawiną i jagodami goji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypujemy płatki owsiane, dodajemy żurawinę, jagody Goji, orzechy włoskie (posiekałam z grubsza), siemię i wiórki kokosowe.
W rondelku rozgrzewamy olej kokosowy, łączymy z miodem i dżemem, dodajemy mleko i cały płyn przelewamy do suchych składników. Dokładnie mieszamy łyżką, a gdy składniki się połączą masę wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (34x9cm). Dokładnie ugniatamy łyżką, a następnie dłonią zwilżoną wodą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10-12 minut (gdy boki zaczną się rumienić wyciągamy). Studzimy w blaszce, a następnie wkładamy na około 30-40 minut do zamrażalnika - wtedy będą się bardzo ładnie kroić w równe batoniki.
Komentarze