Batoniki owsiane z żurawiną i jagodami Goji

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pomysł na pyszne batoniki w domowej, zdrowej wersji. Mogą być słodką przekąską, drugim śniadaniem do szkoły czy pracy, a także prezentem!

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szkl. płatków owsianych
    1/2 szkl. suszonej żurawiny
    1/4 szkl. jagód Goji
    3 łyżki lekko posiekanych orzechów włoskich
    3 łyżki wiórków kokosowych
    3 łyżki siemienia lnianego
    2 łyżki oleju kokosowego
    2 łyżki mleka
    1 łyżka miodu
    3 łyżki dżemu śliwkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony Przekąski

Batoniki owsiane z żurawiną i jagodami goji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy płatki owsiane, dodajemy żurawinę, jagody Goji, orzechy włoskie (posiekałam z grubsza), siemię i wiórki kokosowe.
    W rondelku rozgrzewamy olej kokosowy, łączymy z miodem i dżemem, dodajemy mleko i cały płyn przelewamy do suchych składników. Dokładnie mieszamy łyżką, a gdy składniki się połączą masę wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (34x9cm). Dokładnie ugniatamy łyżką, a następnie dłonią zwilżoną wodą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10-12 minut (gdy boki zaczną się rumienić wyciągamy). Studzimy w blaszce, a następnie wkładamy na około 30-40 minut do zamrażalnika - wtedy będą się bardzo ładnie kroić w równe batoniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Płatki Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować