Batoniki musli

4.5 (149 ocen)

  • 5 min

Szybkie, pyszne, niskokaloryczne, łatwe w przygotowaniu, sycące batoniki.

  • 5 min

Składniki:

  • 6 łyżek otrąb
    3 łyżki płatków owsianych
    jajko
    50 g rodzynek
    40 g orzechów laskowych
    łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Batoniki musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • batoniki musli 1. Orzechy mielimy, dodajemy rodzynki, otręby, płatki owsiane, wbijamy całe jajko, dodajemy cukier.
    Masę wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy, uklepujemy łyżką tak, aby nie było żadnych dziur.
  • batoniki musli 2. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy ok 10-12 minut. Po wystudzeniu kroimy na mniejsze batoniki.

Porady

Można użyć też innych dodatków jak np suszona żurawina, czy polać batoniki czekoladą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować