Batoniki musli

0 (0 ocen)

  • 15 min

pyszne, chrupiące, idealne do zapakowania w torebkę i zabrania na uczelnie, do pracy, do szkoły.

  • 15 min

Składniki:

  • 125 g masła
    1/2 szklanki cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    2 łyżki kakao
    2 łyżki miodu
    garść orzechów włoskich
    garść orzechów laskowych
    garść rodzynek
    250 g płatków kukurydzianych

Batoniki musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy w garnku, najlepiej jakimś większym. Dodajemy cukry. Gdy wszystko ładnie się połączy dodajemy miód i kakao. Następnie bakalie oraz płatki. Mieszamy, aż wszystko się połączy.
  • 2. Blachę wykładamy folią aluminiową bądź papierem do pieczenia(ja używam folii spożywczej). Wykładamy zawartość garnka. Równamy wierzch, lekko dociskając. Przykrywamy górę papierem do pieczenia,etc. i obciążamy na całej powierzchni, najlepiej blachą o takich samych wymiarach. Po wystygnięciu wyjmujemy z formy i kroimy na batoniki.

Porady

Ja robię zawsze podwójną porcję:) i dodaje odrobinkę więcej kakaa. Jeśli nie macie orzechów, czy rodzynek możecie dodać mieszankę bakaliową. Smacznego Kochani! ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy