Batoniki migdałowo-kokosowe (bez pieczenia)

4.48 (157 ocen)

Niesamowicie dobre kilku składnikowe batony migdałowo-kokosowe z polewie czekoladowej .W smaki przypominają znane batoniki BOUNTY, które niestety nie są zdrowe. Moja wersja batonów jest zdrową i pyszną alternatywą dla sklepowych bounty

Składniki:

  • Składniki(około 13 batoników):
    -200g wiórków kokosowych
    -100g mąki migdałowej (można zmielić migdały)
    -400ml tłustego mleka kokosowego

    dodatkowo:
    -1 tabliczka gorzkiej czekolady min. 90% kakao
    -8 łyżek wody
    -garść wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Batoniki migdałowo-kokosowe (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -wiórki zalewamy mlekiem kokosowym i cały czas mieszamy aż masa zgęstnieje
    -dodajemy mąkę migdałową i ponownie mieszamy
    -całość odstawiamy do lodówki na około 15minut
    -z masy formujemy batoniki i wstawiamy do zamrażalnika na 10minut

    polewa czekoladowa:
    -czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
    -dodajemy wodę i szybko mieszamy

    następnie:
    -batoniki smarujemy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami
    -batoniki wkładamy do lodówki na około 30minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować