Barszcz zabielany z ziemniakami i kielbasą

4.5 (184 ocen)

Ulubiona zupa mojej córci :))) zrobiłam dla poprawienia humoru i oczywiście poskutkował :)

Składniki:

  • 700 g ugotowanych lub upieczonych wcześniej buraków czerwonych
    ok. 2,5 litra wywaru zrobionego na wędzonce i włoszczyźnie ( wędzona kość schabowa lub żeberko )
    sól, pieprz, kwasek cytrynowy, cukier do smaku
    150 ml. słodkiej śmietanki 10 %
    posiekana natka pietruszki do posypania
    ziemniaki ugotowane i biała kiełbasa, pokrojone w kostkę w ilości wg możliwości zjedzenia
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz czerwony

Barszcz zabielany z ziemniakami i kielbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0n5pkfy 1. Ugotować wywar na wędzonce i włoszczyźnie. Ugotowane lub upieczone wcześniej buraczki zetrzeć na tarce.
    Wywar odcedzić i wrzucić do niego buraczki, zmniejszyć temperaturę gotowania aby nie buzowało tylko parzyło.
    Dodać kwasek cytrynowy, cukier i inne przyprawy do własnego smaku, odstawić i leciutko przestudzić, wlać zahartowaną śmietanę.

    Na talerzu położyć pokrojone gorące ziemniaki i kiełbasę, zalać gorącym barszczem, posypać natką.

    Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Barszcz czerwony Kiełbasa Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować