Barszcz z zająca

4.5 (175 ocen)

  • 2 godz.

Kiedy jem zupę to musi być bardzo oryginalna i pyszna. Barszcz na rosole z zająca właśnie jest taką zupą.

  • 2 godz.

Składniki:

  • comber z zająca
    włoszczyzna
    3-4 ziela angielskie
    2 liście laurowe
    kilka ziaren pieprzu
    kawałek chrzanu w korzeniu
    garść czosnku niedźwiedziego
    szklanka zakwasu na barszcz
    szklanka kwaśnej śmietany
    majeranek
    sól
    pieprz świeżo mielony
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Barszcz z zająca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na combrze z zająca gotujemy bulion, dodajemy warzywa, ziela, liście, pieprz w ziarnach, i korzeń chrzanu. Gotujemy, aż mięso będzie odchodziło od kości. Bulion odcedzamy. Mięso oddzielamy od kości i kroimy na drobne kawałki. Mięso wrzucamy do wywaru. Do bulionu wlewamy zakwas, pokrojony czosnek niedźwiedzi, kwaśną śmietanę, wszystko zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podajemy z ugotowanym jajkiem i chlebem pokrojonym w kostkę.

Porady

Jeśli nie mamy zająca można ugotować taki barszcz na króliku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zając

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować