Barszcz z pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraki myjemy, obieramy
i kroimy w cienkie plastry. Gotujemy
ok. 10 minut w gorącym
bulionie.
2.Jabłka myjemy i obieramy.
Ścieramy na tarce o dużych
oczkach. Wsypujemy do barszczu.
Gotujemy 10 minut.
Odstawiamy na ok. 20 minut. Przecedzamy i doprawiamy
solą, pieprzem i cukrem. Dodajemy
zmiksowane maliny.
3.Filety myjemy i mielimy.
Mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy
solą, pieprzem i majerankiem.
Formujemy małe
pulpety. Barszcz zagotowujemy.
Wkładamy pulpety i gotujemy
ok. 20 minut.
Porady
● Zupę w wersji błyskawicznej można ugotować na gotowym koncentracie z buraków.
● Barszcz będzie bardziej aromatyczny, jeżeli doprawimy go szczyptą gałki muszkatołowej.
Komentarze