Barszcz z pulpetami

4.5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Do jedzenia tej zupy nie muszę nikogo namawiać.

Składniki:

  • ● 50 dag buraków
    ● 1,5 litra bulionu warzywno-drobiowego
    ● 2 jabłka
    ● 20 dag mrożonych malin lub 2-3 łyżki soku malinowego
    ● 30 dag fi letów z kurczaka
    ● 1/3 szkl. śmietany kremówki
    ● sól, pieprz
    ● cukier
    ● majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz z pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki myjemy, obieramy
    i kroimy w cienkie plastry. Gotujemy
    ok. 10 minut w gorącym
    bulionie.
  • 2. Jabłka myjemy i obieramy.
    Ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Wsypujemy do barszczu.
    Gotujemy 10 minut.
    Odstawiamy na ok. 20 minut. Przecedzamy i doprawiamy
    solą, pieprzem i cukrem. Dodajemy
    zmiksowane maliny.
  • Barszcz z pulpetami 3. Filety myjemy i mielimy.
    Mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy
    solą, pieprzem i majerankiem.
    Formujemy małe
    pulpety. Barszcz zagotowujemy.
    Wkładamy pulpety i gotujemy
    ok. 20 minut.

Porady

● Zupę w wersji błyskawicznej można ugotować na gotowym koncentracie z buraków. ● Barszcz będzie bardziej aromatyczny, jeżeli doprawimy go szczyptą gałki muszkatołowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować