Barszcz z młodych buraków z lubczykiem

0 (0 ocen)

Doskonały barszczyk z aromatem lubczyku.

Składniki:

  • 4 żeberka wieprzowe
    kostka bulionowa
    pęczek włoszczyzny bez kapusty
    kostka bulionowa mięsna
    1 cebulka
    ok kg buraczków ćwikłowych
    2-3 gałązki świeżego lubczyku
    5 łyżek śmietany 18 %
    pieprz
    sól
    ziele angielskie
    liść laurowy
    pęczek świeżego koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Barszcz z młodych buraków z lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka oczyścić, zalać zimną wodą i zagotować (zdjąć szumy) dodać kostkę bulionową, ziele, liść, doprawić solą. Marchew, pietruszkę i seler obrać, pokroić na dowolne części. Buraczki obrać, pokroić w bardzo drobne słupki lub zetrzeć na tartce. Warzywa wrzucić do wywaru mięsnego.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na małej ilości oleju, wrzucić do zupy razem z posiekanym lubczykiem. Całość gotować aż warzywa i mięso będą miękkie. Na koniec barszcz zabielić śmietaną. Doprawić solą i pieprzem oraz siekanym świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować