Barszcz z jabłkami

4.49 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupa jest zdrowa, szybka do przygotowania i tania. Uda się na pewno każdej pani domu.

Składniki:

  • ● 2 średnie buraki
    ● 3 kwaśne jabłka
    ● mała śmietana
    ● 2 płaskie łyżki mąki pszennej
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki myjemy, obieramy
    i kroimy w cienkie plastry lub
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Jabłka myjemy,
    usuwamy gniazda nasienne
    i razem ze skórką kroimy
    w dużą kostkę.
  • 2. Buraki i jabłka zalewamy
    3 litrami zimnej wody, wsypujemy
    łyżeczkę soli. Doprowadzamy
    do wrzenia i gotujemy
    ok. 10 minut. Śmietanę
    mieszamy z mąką, hartujemy
    i wlewamy do barszczu.
    Podajemy z chlebem lub
    ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować