Barszcz czerowny z fasolą

0 (0 ocen)

  • 60 min

i bukietem warzyw

  • 60 min

Składniki:

  • 1 litr bulionu
    (może być z kostki)
    4 średnie buraki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera i pora
    3-4 łodygi selera naciowego
    2- dkg fasoli jaś
    1/2 szklanki koncentratu z buraków
    sól, pieprz
    sok z cytryny

Barszcz czerowny z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywka 1. Namoczoną wcześniej fasolę ugotować do miękkości. Warzywa obrać i umyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić na gotujący się bulion.
  • Bulion z warzywami 2. Kiedy warzywa zmiękną wyłowić je i pokroić w zapałkę. Dodać do bulionu razem z ugotowana fasolą. Wlać koncentrat. Dodać pokrojonego selera naciowego. Gotować jeszcze 10-15 minut.
  • Gotowy barszczyk 3. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy