Barszcz czerwony z makaronem

4.5 (184 ocen)

Pyszny barszczyk z makaronem:)

Składniki:


  • 5 średnich buraków
    2 marchewki
    lubiony gruby makaron
    3 ziela angielskie
    4–5 ziaren czarnego pieprzu
    2 liście laurowe
    2 ząbki czosnku
    2–3 łyżki
    ¾ szklanki kwaśnej śmietany, 12%
    majeranek
    szczypta cukru
    3 skrzydełka

Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Barszcz czerwony z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy i zalewamy. Gotujemy na małym ogniu ok 30 minut. Marchewkę obieramy i kroimy w talarki. Buraki obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą, kilka centymetrów nad buraki. gotujemy do miękkości i dodajemy wraz z wodą do skrzydełek. Dodajemy ziele angielskie, pieprz, rozgnieciony czosnek, liście laurowe i ocet oraz marchewkę. Całość razem powoli gotujemy. Śmietanę rozcieńczamy gorącym barszczem i łączymy. Barszcz doprawiamy wg smaku: octem, pieprzem, jeśli jest jeszcze potrzeba, solą i szczyptą cukru. Dodajemy majeranek, mieszamy. Podajemy z ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować