Barszcz czerwony z fasolką szparagową

4.5 (183 ocen)

  • 40 min

W jednym garnku mieści się dużo różnych warzyw, dzięki temu barszcz jest pełen witamin i ma doskonały smak. Często był przygotowywany w moim domu.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 marchew
    1 pietruszka
    kawałek pora
    1 cebula
    kawałek kapusty włoskiej(ok. 20 dag)
    1/2 kg buraków czerwonych
    2 gałązki natki selera
    20 dag fasolki szparagowej
    1 duży ziemniak
    3-4 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    3 liście laurowe
    parę ziaren ziela angielskiego
    jarzynka
    1 czubata łyżeczka cukru
    3 łyżeczki octu jabłkowego
    sól, pieprz do smaku
    2 łyżki posiekanego koperku


Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz czerwony

Barszcz czerwony z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Do gotującej się wody włożyć pokrojoną kapustę, fasolkę i por. 1. Warzywa umyć i obrać. Zagotować 2 litry wody, włożyć pokrojoną kapustę, fasolkę, por, listki laurowe i ziele angielskie.Gotować 10 minut. Pokrojoną cebulę podsmażyć na maśle i dodać do zupy.





  • Dodać utarte buraki, marchew, pietruszkę i posiekane listki selera. 2. Dodać utarte buraki, marchew, pietruszkę i posiekane listki selera.
  • 3. Dołożyć pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekany czosnek. Gotować 30 minut. Przyprawić jarzynką, solą, pieprzem i cukrem. Dodać ocet jabłkowy i na końcu koper. Podawać ze śmietaną do zup.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować