BARSZCZ CZERWONY

4.99 (179 ocen)

Intensywny kolor i smak. Te dwa aspekty, zachęcają do skosztowania. Barszczyk nadaję się do picia samodzielnie lub można go podać z uszkami

Składniki:

  • Składniki:
    4 pałki z kurczaka
    1 duży burak, lub dwa małe
    1,5 litra wody
    2-3 kulki ziela angielskiego
    2 listki laurowe
    Pół kieliszka octu
    Sól
    Pieprz
    Kostka rosołowa drobiowa lub 1 łyżka Vegety
Wystaw ocenę:

4.99 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Barszcz czerwony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przepłukać, zalać zimną wodą dodać listki laurowe i ziele angielskie, gotować na wolnym ogniu. Zbierać powstałe szumy
  • 2. Ugotowane mięso wyciągnąć, buraki pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru. Następnie szybko dodać ocet, i zamieszać. Gotować 15-20 minut aż buraczki zmiękną. Pod koniec doprawić solą, pieprzem, Vegetą, lub kostką rosołową.

Porady

Można użyć dowolnej części kurczaka ( porcje rosołowe, udka, skrzydełka ) Można pod koniec dodać majeranek. Przyprawiamy według uznania. Można pominąć Vegetę czy kostkę rosołową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować