Barszcz bieszczadzki

0 (0 ocen)

Zawiera krojone buraki, ziemniaki i fasolę. Jest bardzo sycący, idealnie sprawdza się jesienią i zimą.

Składniki:

  • 40 dag buraków
    20 dag warzyw (marchew, seler, pietruszka)
    20 dag ziemniaków
    szklanka fasoli Jaś
    1,5 l wywaru z kości
    ew. trochę kapusty
    łyżka śmietany
    przyprawy

Barszcz bieszczadzki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować fasolę (namoczoną poprzedniego dnia w ciepłej wodzie). Osobno ugotować w wywarze drobno pokrojone buraki i pozostałe warzywa. Połączyć z fasolą. Dodać poszatkowaną kapustę (jeśli dajemy) i przyprawy. Zaprawić śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy