Bakłażany z papryką i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bakłażany oczyścić , pokroić w plastry, posypać solą i odstawić na 15 min
2.Cebulę , czosnek obrać i posiekać.
3.Pomidory sparzyć , obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę
4.Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę.
5.Cukinię ubrać ze skórki. Specjalnym nożykiem wykroić kulki.
6.Plastry bakłażana osuszyć, oprószyć kurkumą, posypać mąką , usmażyć na oleju, osączyć z tłuszczu. Czosnek, cebulę zeszklić na dwóch łyżkach oleju , kolejno dodawać paprykę , cukinię , pomidory, dusić. Pod koniec dodać musztardę i koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, wymieszać. Plastry bakłażana ułożyć na talerzu. Na każdy plaster położyć usmażone warzywa , kulki z cukinii udekorować.
Komentarze