BAKALIOWE Z KRAKERSAMI

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

TO CIASTO ZROBIŁAM NA URODZINY GOŚCIE BYLI ZACHWYCENI

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BISZKOPT:
    - białko jaja: 8 sztuk
    - żółtko: 4 sztuki
    - cukier zwykły: 20 dekagramów
    - orzechy włoskie( zmielone): 10 dekagramów
    - orzechy włoskie grubo krojone: 10 dekagramów
    - wiórki kokosowe: 10 dekagramów
    - rodzynki: 10 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    KREM:
    - puszka masy krówkowej: 1 sztuka
    - duża paczka krakersów: 1 opakowanie
    - słonecznik uprażony na suchej patelni: 10 dekagramów
    - margaryna: 30 dekagramów

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bakaliowe z krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bakaliowe z krakersami 1. z podanych składników pieczemy biszkopt
    białka oddzielamy od zółtek, ubijamy białka dodajemy stopniowo cukier, do ubitych białek dodajemy zółtka jeszcze ubijamy,dodajemy orzechy ,rodzynki,wiórki kokosowe,kakao i proszek do pieczenia,dellikatnie mieszamy,wylewamy na blachę.
  • 2. biszkopt pieczemy na papierze
  • 3. wielkość blachy 40/40 cm głęboka
  • 4. pieczemy 35 minut
  • 5. temperatura piekarnika 175 st c
  • 6. do ubitej margaryny dodajemy po łyżce masy krówkowej mieszamy
  • 7. ostudzony biszkopt przekroić na pól
  • 8. na biszkopt położyć 1/4 kremu rozsmarować
  • 9. ułozyć warstwę kremu
  • 10. warstwa krakerśów
  • 11. posmarować krakersy kremem
  • 12. warstwa krakersów
  • 13. warstwa kremu
  • 14. druga połowa biszkoptu
  • 15. na górę rozsmarować pozostałą część kremu
  • 16. posypać uprażonym słonecznikiem
  • bakaliowe z krakersami 17. ciasto najlepiej zrobić trochę wczesniej
  • 18. polecam ! !
  • bakaliowe z krakersami 19. smacznego! !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować