Ciasto bajka w/g siostry anastazji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie biszkoptu jasnego :
Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel, stopniowo dodawać mąkę z proszkiem i wodę. Delikatnie wymieszać.
Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto.
Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka .
2.Wykonanie biszkoptu ciemnego :
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem i kakao.
Delikatnie wymieszać .
Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia Przelać ciasto .
Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka .
3.Wykonanie masy śmietanowej :
Galaretki i żelatynę rozpuścić razem w 2 szklankach przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , stopniowo ciągle mieszając mikserem dodawać tężejącą galaretkę i jeszcze chwilę mieszać.
Galaretki cukrowe pokroić w kostkę i dodać do śmietany, wymieszać.
4.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 1 łyżką śmietanki.
Ciasto ciemne przeciąć na pół.
Każdy blat biszkoptu można nasączyć wodą z sokiem z limonki i cukru .
Komentarze