Bajaderki z niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób

Pyszne kuleczki z masą z mleka w proszku z dodatkiem migdałów i kakao obtoczone z lekkim jak puszek kokosie

  • 10 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 10 dag migdałów
    3 suche wafle
    20 dag cukru kryształu
    1/2 szklanki wody
    2 szklanki mleka w proszku
    20 dag masła
    5 łyżek kakao

    Dodatkowo:
    Papilotki
    Galaretka w cukrze
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bajaderki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały sparzyć i obrać ze skórki.
    Wafle poruszyć na drobne kawałki.
    Cukier zagotować z wodą i ostudzić, a potem dodać mleko w proszku, masło oraz pokruszone wafle, kakao i razem zmiksować.
    Odstawić na 1 godzinę do lodówki.
    Z wystudzonej masy formować kulki, wkładając do środka po jednym migdale. Każda kulkę obtoczyc dokładnie w wiorkach kokosowych. Schladzamy w lodówce. Podajemy w papilotkach, udekorowanej w kostce galaretki.

Porady

Podajemy mocno schłodzone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować