Bajaderki orzechowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

No kochani następny smakołyk tym razem orzechowy. Mieści się w dwóch palcach . Przepyszna słodka maleńka orzechowa bajaderka

  • 45 min

Składniki:

  • 200 g miękkiej margaryny
    350 g herbatników lub ( krakersy słonawe )
    150 g cukru
    400 g orzechów zmielonych laskowych
    Dodatkowo:
    100 gram wiórek do obtoczenia bajaderek

Bajaderki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bajaderki orzechowe 1. Do blendera wkładałam partiami herbatniki i miksowałam je, przekładałam do miski . Dodałam zmielone orzechy ( kupiłam gotowe w opakowaniu) . Margarynę pokroiłam drobno i dodałam do składników . Na końcu dodałam cukier . Zagniotłam razem składniki, formowałam małe kuleczki i obtaczałam je w kokosie . Można podać na talerzu .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy