Bajaderki

0 (0 ocen)

  • 20 min

W sam raz dla łasuchów, słodkie i szybkie do przyrządzenia.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 paczek herbatników kakaowych Bettit Beure (ew. mieszanych)
    1 słoiczek dżemu wiśniowego
    ½ szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    ½ kostki margaryny lub masła
    ½ szklanki rodzynków
    zapach rumowy
    Dodatkowo:
    kokos, kakao, mielone orzechy włoskie

Bajaderki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kakao, cukier, wodę, margarynę gotujemy. Do lekko przestudzonej masy dodajemy dżem, rodzynki, skruszone herbatniki i zapach. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w kokosie, kakao lub mielonych orzechach. Schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy