Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego

4.5 (177 ocen)

Przygotowałam taką małą porcję bo nie byłam pewna jak taka przekąska będzie smakować i to był błąd- nadziewana bułka jest pycha i z pewnością powtórzę taką kombinację:)

Składniki:

  • Składniki podstawowe:

    100 g smażonego mięsa mielonego z indyka
    3 kawałki papryki konserwowej
    100 g mrożonego kalafiora

    Składniki dodatkowy:
    1/2 małej bagietki

    Składniki robocze:
    1 łyżka ketchupu
    1 łyżka szczypiorku
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Przystawki

Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bagietkę wydrążyć 1. Z bagietki wyciąć ( wyjąć) miękisz.
  • mięso zmikoswać
2. Kalafior ugotować do miękkości w osolonym wrzątku, odcedzić, ostudzić i odcisnąć.
    Mięso zmiksować w blenderze. Przełożyć do miski. Do blendera dodać kalafior i także zmiksować go.
  • kalafior i paprykę zmiksować 3. Paprykę odsączyć z zalewy, obrać ze skórki i także zmiksować w blenderze. Dodać do miski z mięsem. Doprawić solą, pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek oraz ketchup. Wymieszać.
  • nadziać bułkę 4. Przygotowaną pastą napełnić bagietkę. Zawinąć w folię aluminiową i odłożyć do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjąć z foli i pokroić na kromki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Kalafior Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować