Przygotowałam taką małą porcję bo nie byłam pewna jak taka przekąska będzie smakować i to był błąd- nadziewana bułka jest pycha i z pewnością powtórzę taką kombinację:)
Składniki:
Składniki podstawowe:
100 g smażonego mięsa mielonego z indyka
3 kawałki papryki konserwowej
100 g mrożonego kalafiora
Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z bagietki wyciąć ( wyjąć) miękisz.
2.Kalafior ugotować do miękkości w osolonym wrzątku, odcedzić, ostudzić i odcisnąć.
Mięso zmiksować w blenderze. Przełożyć do miski. Do blendera dodać kalafior i także zmiksować go.
3.Paprykę odsączyć z zalewy, obrać ze skórki i także zmiksować w blenderze. Dodać do miski z mięsem. Doprawić solą, pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek oraz ketchup. Wymieszać.
4.Przygotowaną pastą napełnić bagietkę. Zawinąć w folię aluminiową i odłożyć do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjąć z foli i pokroić na kromki.
Smacznego!
Komentarze