Bagietka jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.składniki
2.Bagietkę przekroić na pół, wybrać palcami co nieco ze środka.
3.Kiełbaskę pokroić w kostkę podsmażyć na patelni.
Paprykę umyć i też pokroić w kostkę.
4.Jajka wbić do miseczki i delikatnie je ubić. Dodać do jajek pozostałe składniki czyli podsmażoną kiełbaskę i paprykę oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią.
5.Masę jajeczną wkładamy do wydrążonych bagietek i przekładamy na przygotowaną wcześniej blachę.Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut na złoto-brązowy kolor (aż jajka się zetną).
6.Smacznego :)
Porady
Bagietkę można posypać startym żółtym serem i polać ketchupem, będzie jeszcze lepsza :)
Komentarze