Bagietka jajeczna

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna zapiekanka z jajeczkiem :) nowość ale bardzo pyszna polecamy:)))

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża bagietka
    1 papryka czerwona
    0.35 kg kiełbasy podwawelskiej
    4 jajka - dodatkowy składnik
    sól i pieprz, bazylia

Bagietka jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. składniki
  • bagietka 2. Bagietkę przekroić na pół, wybrać palcami co nieco ze środka.
  • kiełbaska 3. Kiełbaskę pokroić w kostkę podsmażyć na patelni.
    Paprykę umyć i też pokroić w kostkę.
  • masa jajeczna 4. Jajka wbić do miseczki i delikatnie je ubić. Dodać do jajek pozostałe składniki czyli podsmażoną kiełbaskę i paprykę oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią.
  • bagietki 5. Masę jajeczną wkładamy do wydrążonych bagietek i przekładamy na przygotowaną wcześniej blachę.Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut na złoto-brązowy kolor (aż jajka się zetną).
  • smacznego 6. Smacznego :)

Porady

Bagietkę można posypać startym żółtym serem i polać ketchupem, będzie jeszcze lepsza :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy