Bagietka z kiełbasą w jajku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pomysł na leniwe, niedzielne śniadanie.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1/2 bagietki
    - 2 kiełbaski chude
    - po 1/2 papryki żółtej, zielonej i czerwonej
    - 2 jajka
    - sól, pieprz do smaku
    - 1 łyżka masła
    - olej do smażenia

Bagietka z kiełbasą w jajku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bagietka z kiełbasą w jajku 1. - Bagietkę pokroić na 2 kawałki o długości kiełbasek.
    - Przekroić wzdłuż tworząc 4 kanapki.
    - Wydrążyć ze środka miąższ, posmarować masłem.
    - Kiełbaski przekroić wzdłuż, paprykę obrać i pokroić na cienkie paseczki.
    - Na dno kanapki położyć kolorowe paski papryki, na to położyć kiełbaskę wypukłością do wydrążonej części bagietki.
    - Tak przygotowane kanapki ucisnąć, można przykryć deseczką i obciążyć.
    - Jajka roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem.
    - Na patelni rozgrzać olej, maczać kanapki z obu stron w jajku i smażyć.
    - Usmażone pokroić na małe kawałki, półksiężyce.
    - Podawać od razu na ciepło.

Porady

Można przygotować kanapki wieczoremi ,odłożyć na noc do lodówki a rano usmażyć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy