Babka nie z tej ziemi

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Mimo,iż jest czasochłonna,to warto poświęcić czas na jej przygotowanie.Zrobilam ją na swoje urodziny. Goście byli zachwyceni.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • -galaretki o dowolnych kolorach (ok.5-6 sztuk ,zależy od wielkości blachy czy miski)
    -puszka mleka skondensowanego (jeśli ktoś bardzo lubi słodkie,może być słodzone)
    -troszkę czasu i cierpliwości
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Babka nie z tej ziemi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę podzielić na połowę.Najlepiej odmierzyć łyżką.Następnie gotujemy wodę.Gorącą wodą zalewamy galaretki:pierwszą część 250ml ,a drugą 200ml.Mieszamy.Pierwszą część galaretki wlać do formy(dowolnej wielkości i kształtu,jeśli nie mamy można zrobić to także w misce).Gdy ostygnie ,wstawić do lodówki,aby szybciej stężała,Do drugiej galaretki wlewamy 50ml mleka skondesowanego(ok.1 kieliszek).Można to zrobić dopiero,gdy galaretka będzie zimna,ponieważ inaczej nam się zważy.Gdy pierwsza część porządnie zgęstnieje wlewamy drugą część.Tak samo postępujemy z pozostałmi galaretkami,aż skończy nam się miejsce.Życzę dużo cierpliwości i smacznego ! ; )

Porady

Ja osobiście wybieram galaretki firmy "Wodzisław",gdyż mają bardzo oryginalne kolory (np.rubinowy,niebieski,szafirowy itp.).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować