Babka mięsna z żurawiną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo smaczna na ciepło jak również na zimno. Będzie pięknie się prezentowała na wielkanocnym stole.

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
    20 dag wątróbki drobiowej
    kajzerka
    cebula
    2-3 ząbki czosnku
    2 jajka
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz, majeranek
    papryka słodka i ostra
    1/2 szkl bułki tartej
    2 garści żurawiny suszonej
    masło+bułka tarta do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Klops

Babka mięsna z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę opłukać i oczyścić, następnie zmielić. Dodać do mięsa. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju i przestudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, rozdrobnić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki przełożyć do jednej miski, doprawić do smaku i dokładnie wyrobić ręką.
  • 2. Formę na babkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć do niej masę mięsną. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Wyjąć z formy i zostawić do ostudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Notka redakcyjna

KH_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować