Babka marmurowa z polewą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw przygotowujemy prostokątną blachę do ciasta ( wymiary
standardowe ) poprzez wyłożenia jej papierem do pieczenia.
2.Całe jajka ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy olej, wodę, mąkę,
cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze miksujemy. Jedną
część ciasta wylewany na blachę, zaś do drugiej dodajemy kakao;
mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji i wylewamy na
wcześniejsze ciasto.
3.Pieczemy około 50 minut w temp. 180'.
4.Podczas gdy ciasto się piecze robimy polewę. Margarynę z cukrem należy
rozpuścić w rondelku dodając wodę i kakao ciągle mieszając aż do
przegotowania i zgęstnienia. Po upieczeniu ciasta od razu polewamy je
polewą i posypujemy wiórkami.
Komentarze