BABKA MARMURKOWA

4.5 (193 ocen)

  • 60 min

Szybko sie ja robi,a jest bardzo smaczna, ulubiona mojego młodszego syna

  • 60 min

Składniki:

  • kostka masła
    20 dag cukru
    25 dag maki
    6 jajek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka kakao
    1 łyzka rodzynek
    masło do wysmarowania formy
    bułka tarta do obsypania formy
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Babki Babka wielkanocna Desery

Babka marmurkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy zóltka, nadal ucieramy. Przesiewamy mąkę, dodajemy
    proszek do pieczenia, dodajemy do masy. Wlewamy sok zcytryny, na koniec pianę z białek. Delikatnie mieszamy,
    dodajemy rodzynki. Do drugiej miseczki odkładamy 7 łyżek jasnego ciasta,dodajemy kakao, miksujemy. Forme
    z kominem smarujemy masłem, oprószamy bułka tartą. Wlewamy białe ciasto. p[o czym wokół komina wlewamy
    ciemne. Piekarnik nagrzewamy do 175 st, pieczemy babkę ok 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować