babka marchewkowo-marcepanowa Lusette ze śmietaną galaretkową

0 (0 ocen)

ciasto jest rewelacyjne smakowo, aromatyczne i szybko się zjada...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 4 sztuki "L", cukier 1 szklanka, marchew starta 2 szklanki, cynamon 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, marcepan w czekoladzie 200 gram, śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko zimne 3,2% 220 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, wafelek Lusette czekoladowy 1 sztuka, wafelek Lusette cappuccino 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babka marchewkowo-marcepanowa lusette ze śmietaną galaretkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. jajka z cukrem mikserem utrzeć do białości z 4 minuty na dużych obrotach
  • etap 2. wsypać mąkę z proszkiem i sodą, wlać olej rzepakowy, połączyć składniki...........

    dodać marchewkę startą na drobnych oczkach lub resztek z wyciskarki soku, wsypać cynamon i krótko połączyć składniki
  • etap 3. marcepać połamać i w rozdrabniaczu rozdrobnić, wsypać do ciasta i krótko połączyć składniki
  • etap 4. forma silikonowa z kominkiem, wlać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto w formie wystudzić
  • etap 5. zimne ciasto wyjąć z formy i przekroić na części, śmietanę i galaretkę wsypac do mleka i mikserem ubijać z 5 minut na dużych obrotach
  • etap 6. połowę śmietany dać na część ciasta i nakryć drugą częścią, resztę śmietany rozsmarowac na wierzchu ciasta...........

    wafelki Lusette w woreczku rozgnieść na kruszonkę i posypać śmietanę, schować do lodówki na kilka godzin
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować