Babka krówka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto, które zawsze się udaje.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1/2 szklanki cukru
    1 puszka masy krówkowej
    1,5 szklanki mąki
    3/4 szklanki oleju
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Babka krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować wraz z cukrem na gładką masę, dodać masę krówkową, przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dalej miksować.
    Wlać do ciasta olej, po połączeniu się składników.
    Formę do baby o średnicy 22 cm (mierzone na górze ) nasmarować tłuszczem i posypać kaszą manną.
    Wlać ciasto i piec około 45 min w 180 stopniach C.
    Po przestudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy

4.02 (619 ocen)

Opublikowany w Magazynie
babka piaskowa

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

2