Babka krówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zacznij od rozgrzania piekarnika do 175ºC. Następnie pokrój krówki na małe kawałki. Margarynę utrzyj z cukrem na gładką masę. Kiedy masa będzie już dobrze połączona, dodawaj kolejno po jednym jajku, ale nie przestawaj miksować.
Masa często się waży, ale nie obawiaj się, po dodaniu wszystkich składników masa będzie miała właściwą konsystencję.
2.Nie wyłączając mikser dodaj whiskey, i esencje. Teraz czas, abyś dodała mąkę wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj. Możesz już wyłączyć mikser i delikatnie dodać krówki. Ciasto przelej do wysmarowanej masłem i posypanej kaszą manną keksówki, lub - lepiej - formy z kominkiem. Można również upiec w formie do babeczek lub muffinek.
UWAGA: krówki mają tendencję do opadania na dno, dlatego forma musi być dobrze wysypana kaszą, by się nie przykleiły.
Komentarze