Babka kawowa z orzechami

0 (0 ocen)

Babka dla kawoszów:)

Składniki:

  • Składniki na foremkę babkową ok. 21cm:
    70g miękkiego masła roślinnego
    200g cukru
    1 łyżeczka sody
    150ml mleka
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    300g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cynamonu
    2 jajka
    100ml płynnego miodu
    ok. 100-150g posiekanych orzechów włoskich
    polewa czekoladowa- -u mnie gorzka.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka kawowa z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na masę. Do miski wlać ciepłe mleko, wsypać sodę i kawę. Dokładnie wymieszać. W drugiej misce wymieszać przesianą mąkę,
    cynamon i proszek do pieczenia. Do ucieranej masy dodawać po jednym jajku i na zmianę mikstury z obu misek. Na końcu dodać miód i orzechy.
    Wlać do foremki babkowej i piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach ok. 30-40 minut. Po ostudzeniu polać polewą i dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Babka

To może cię zainteresować