Babka kawowa

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

wersja kawowa babki wielkanocnej

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - margaryna: 10 dekagramów
    - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 2 szklanki
    - mąka: 3 szklanki
    - proszek do pieczenia: 4 łyżeczki
    - kakao: 3 łyżki
    - mocna kawa: 1 szklanka
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - polewa czekoladowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Babka kawowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucierać, dodając po jednym jajku i po łyżce cukru. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną kawę, dokładnie wymieszać. Dodać przesiane kakao i gałkę muszkatołową, wyrobić (ciasto powinno być dość gęste). Formę do babki natłuścić, posypać bułka tartą. Wlać ciasto. Piec godzinę w temp. 180ºC. Ostudzić. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu, polać babkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować