BABKA "ESKA"

4.5 (178 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciasto, i szybkie

  • 60 min

Składniki:

  • 200g mąki pszennej
    90 g mąki ziemniaczanej
    6 jajek
    200g cukru
    stopiona kostka masła
    cukier waniliowy
    2 łyżki kakao
    łyżeczka proszku do pieczenia
    2 czekolady mleczne
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka "eska" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem, aż masa podwoi objętość. Dodać oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia, Wymieszać. Nadal mieszając dodawać stopniowo masło i cukier waniliowy. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, a resztę wymieszać z kakao. Ciemne ciasto wylać na jasne. Piec 45 minut w temperaturze 170 stopni. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią babkę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować