Babka drozdzowa dla zapracowanych

0 (0 ocen)

Babka, ktora mozna zaczac robic przed wyjsciem do pracy, a dokonczyc po powrocie z niej.Nie wymaga wyrabiania!!

Składniki:

  • 8 dkg drozdzy,
    1 szklanka mleka,
    3 jaja,
    1 żoltko,
    1 szklanka cukru,
    1 op cukru waniliowego,
    4 szklanki mąki,
    15 dkg margaryny,
    5-10 dkg rodzynek,
    skorka pomaranczowa,
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka drozdzowa dla zapracowanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W wiekszej misce mieszamy cukier, cukier waniliowy z jajami i zoltkiem.W letnim mleku rozrabiamy drozdze, margaryne kroimy w drobna kostke i wszystko ze soba mieszamy.Przykrywamy sciereczka i odstawiamy na 8 godzin.
  • 2. Dodajemy mąkę, sól i rodzynki, mieszamy drewniana lyzka i odstawiamy na 30 min do wyrosniecia.
  • 3. Wylewamy ciasto do formy i pieczemy ok 45 minut w temp 160 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować