150 g gorzkiej czekolady
250 g miękkiego masła
200 g brązowego cukru
20 g cukru waniliowego
1 szczypta soli
4 jajka
200 g mąki
30 g mąki kukurydzianej
30 g kakao
3 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki mleka
100 g posiekanych migdałów
Babka czekoladowa z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Masło cukry i sól utrzeć na puszystą masę. Dodawać stopniowo jajka. Następnie dodać suche składniki przesiane przez sitko. Na koniec dodać mleko. Całość zmiksować. Na końcu dodać migdały i czekoladę.
Posmarować formę o średnicy 20cm tłuszczem i posypać kaszą manną.
Piec w temp. 180 stopni 40-50 minut. Ostudzone ciasto polać polewą i posypać czekoladą.
Komentarze