Babka Czekoladowa z Migdałami

4.5 (152 ocen)

  • 20 min

Mocno czekoladowa, wilgotna z kawałkami migdałów.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:

    150 g gorzkiej czekolady
    250 g miękkiego masła
    200 g brązowego cukru
    20 g cukru waniliowego
    1 szczypta soli
    4 jajka
    200 g mąki
    30 g mąki kukurydzianej
    30 g kakao
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki mleka
    100 g posiekanych migdałów


    Polewa:

    30 g cukru
    3 łyżki kawy rozpuszczalnej
    60 ml wody
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka czekoladowa z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:

    Masło cukry i sól utrzeć na puszystą masę. Dodawać stopniowo jajka. Następnie dodać suche składniki przesiane przez sitko. Na koniec dodać mleko. Całość zmiksować. Na końcu dodać migdały i czekoladę.
    Posmarować formę o średnicy 20cm tłuszczem i posypać kaszą manną.
    Piec w temp. 180 stopni 40-50 minut. Ostudzone ciasto polać polewą i posypać czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

3.48 (159 ocen)

Zdobywca nagrody

Babka z budyniów

4 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Babka czekoladowa

3.33 (3 ocen)

Opublikowany w Magazynie
a

To może cię zainteresować