babka budyniowa

4.5 (183 ocen)

Szybki wypiek do kawy :)

Składniki:

  • -5 jaj
    -3/4 szkl. cukru
    -2 szkl. mąki
    -100g margaryny
    -1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego z cukrem
    -1/2 szkl. maślanki (ja użyłam o smaku pieczonego jabłka)
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka budyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielamy od białek, ucieramy je z cukrem, dodajemy margarynę, proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Po utarciu łączymy z maślanką. Na końcu dodajemy pianę z białek na przemian z mąka pszenną. Przelewamy do formy i pieczemy około 20-30 min. w temp. 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować