Babka biszkoptowa z masą owocową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka z cukrem ubić na puszystą masę, delikatnie dodać majonez oraz aromat migdałowy, delikatnie wymieszać łyżką. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Składniki dokładnie i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy z kominkiem bądź do blaszki "keksówki" o wymiarach 30x12. Blaszkę wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Przygotować masę owocową. Galaretkę rozpuścić w 250ml przegotowanej, gorącej wody. Śmietanę kremówkę ubić na najwyższych obrotach. Wystudzoną galaretkę dodać do ubitej śmietany. Dokładnie wymieszać. Dodać owoce.
3.Gotową babkę biszkoptową rozkroić wzdłuż na pół. Na jedną część babki wyłożyć masę owocową, przykryć drugą częścią. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
Komentarze