Babka z kisieli żurawinowych

4.5 (193 ocen)

Bardzo szybkie i pyszne ciasto.

Składniki:

  • 5 jajek
    1 szklanka mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 margaryna (250g)
    1 szklanka kisieli o smaku żurawinowym bez cukru (ok 4-5 torebek 38g każda)
    3/4 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy

    bała polewa do polania
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka z kisieli żurawinowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić, wystudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, pod koniec ubijania dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a następnie stopniowo dodawać kisiel na przemian z margaryną. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do foremki wcześniej nasmarowanej margaryną. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piec 30-40 min do suchego patyczka. Wystudzoną polać polewą, dodatkowo można udekorować owocami mrożonej żurawiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować