Babka Wielkanocna - Jogurtowa z nutką cytryny.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jako że Święta się zbliżają , a w kuchni wielkie przygotowania to jakie święta mogą obyć się bez Wielkanocnej babki ? :)

  • 60 min

Składniki:

  • • 1 jogurt (180 ml) w dowolnym smaku ja miałam truskawkowy
    • 2 kubeczki ( po jogurcie ) mąki pszennej
    • 1 kubeczek (po jogurcie ) cukru
    • 1 kubeczek (po jogurcie ) oleju
    • cukier wanilinowy
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 3 jajka średnie
    • 2 łyżeczki soku z cytryny
    • 1 aromat cytrynowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka wielkanocna - jogurtowa z nutką cytryny. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy nasze żółtka od białek , następnie do żółtek dodajemy jogurt oraz cukier wanilinowy , przesianą mąkę , olej , proszek , aromat i cukier .
  • 2. Ubijamy białka dodajemy do nich sok z cytryny . Pod koniec ubijania dodajemy troszkę cukru do utrwalenia piany .
  • Po upieczeniu 3. Łączymy nasze składniki ( delikatnie) i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok 50 minut temp.150 stopni .


    Życzę udanych wypieków oraz miłych i radosnych świąt - najlepiej w rodzinnym gronie , i aby zajączek nie zapomniał o was w tym roku :)

Porady

Jeśli interesuje was mój lukier , znajdziecie go w moich przepisach .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować