Babka tulipan

4.47 (192 ocen)

  • 2 godz.

To moja ulubiona babka.Polecam.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na keksówkę 25x10
    5 jajek
    1 kostka rozpuszczonej margaryny
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mleka
    2 łyżeczki kakao
    1 kisiel truskawkowy
    1 budyń waniliowy
    3 łyżki maku
Wystaw ocenę:

4.47 (192 ocen)

Babka tulipan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ciasta:
    Jajka ubijamy do białości wraz z cukrem(można nad parą wodną) Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia,dodajemy do ubitych jajek,mieszamy,dolewamy mleko i rozpuszczoną margarynę i wszystko jeszcze raz mieszamy.Dzielimy na 4 w miarę równe części. Do I dodajemy kakao,do II mak,do III kisiel a do IV budyń i tak samo wykładamy do wysmarowanej margaryną i obsypanej kaszą manną keksówki,po środku przecinamy ciasto nożem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp.180 s.C na ok. 60-70 min( pod koniec pieczenia sprawdzamy patyczkiem ciasto czy w środku nie jest surowe). Wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kakao Kisiel Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować