Babeczki podwójnie czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Babeczki: Wszystkie rodzaje czekolady siekamy. Do jednej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao i mieszamy z cukrem. W drugiej misce mieszamy kwaśną śmietanę, mleko, jajka i olej. Następnie zawartość obu misek mieszamy i dodajemy posiekaną czekoladę. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy porcję ciasta do wysokości 2/3 foremki. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy.
2.Krem: Czekoladę roztapiamy na parze i studzimy. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i ostudzoną, ale płynną czekoladę i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki i posypujemy posypką czekoladową. Smacznego :)
Komentarze