Babeczki pod śnieżną chmurką

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dla tych którzy nie mogą doczekać się zimy :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI SUCHE:
    - mąka: 2 szklanki
    - cukier: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - czekolada (roztopiona w kąpieli wodnej): 100 gramów
    SKłADNIKI MOKRE:
    - aromat waniliowy: 0.5 łyżeczki
    - mleko: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - masło (rozpuszczone): 100 gramów
    KREM:
    - śmietana kremówka: 250 mililitrów
    - cukier puder: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 0.5 łyżeczki
    - śmietan fix: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki pod śnieżną chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać osobno składniki mokre, osobno składniki suche a następnie wszystko razem, niedokładnie, dosłownie kilka razy zakręcić mieszadełkiem.
  • 2. Ciasto przelać do foremek wyłożonych papilotkami do ok 3/4 objętości.
    Piec w ok 180-200 °C przez 15-20 min.
  • 3. Przygotować krem:
    Śmietana musi być dobrze schłodzona w lodówce. Ubijać mikserem z trzepaczkami do piany na średnim biegu. Dodać cukier i ewentualnie usztywniacz, sok z cytryny i jeszcze chwilę ubijać.
    Udekorować babeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować